2014 év

2014 évben végzett tevékenységeink

Országos jellegű tevékenységeink

·         térítésmentes ukrán és orosz nyelvű tolmácsolás

·         szociális felvilágosítás (személyes, telefonos, internetes)

·         lelki segítségnyújtás

·         élményterápiás programok

·         művészetterápiás programok

·         üdültetések

·         szociális támogatás krízishelyzetben lévők számára

·         célzott támogatások fogadása

·         Tégy Jót! adománygyűjtő oldalon való megjelenés biztosítása

·         együttműködés civil szervezetekkel, önkéntes kezdeményezésekkel, intézményekkel, önkéntesekkel

Miskolc és Debrecen gyermekonkológiáin folytatott tevékenységeink

·         ünnepségek lebonyolítása, Húsvét, Gyermeknap, Mikulás

·         kézműves foglalkozások vezetése

·         segítségnyújtás a kérvények megírásában

·         adományosztás: tartós élelmiszer, ruhanemű, játék, könyv

Miskolc Megyei Kórházban folytatott tevékenységeink

·         workshopok megrendezése pszichológus, orvos, jogász és dietetikus szakember vezetésével

·         KELL: esélyegyenlőségi- információs és adománygyűjtő pont

Egyéb támogatások

Szociális támogatás: 565.000,- Ft összegben; célzott támogatások összege: 7.989.035,- volt.

Tégy Jót! oldalunkon 2014 évben 58 fő részére indítottunk kampányt, ebből 57 pénzgyűjtő akció volt, az oldalt önkéntesünk, Ganyi Károly vezeti.

Pályázataink

2014. februárban zárult le a TÁMOP 6.1.2-11/1-2012-0702 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok a Kosztyu Ádám Alapítványnál” elnevezésű egy éves projektünk, mely támogatási összege: 10 millió forint volt.

SMCA-2012-0162-S ” KELL: esélyegyenlőségi- információs és adománygyűjtő pont” elnevezésű projekt, mely időtartama: 2013. május 2 – 2015. február 17. A támogatás összege: 22 384 440Ft, mely 10% önerőt igényel. Valamennyi pályázatot mi írjuk, bonyolítjuk le, és számoljuk el.

2014 évi közhasznúsági jelentés: Közhasznúsági jelentésünket 2014 évről 2015. május 31 napjáig kell elkészíttetnünk, elfogadnunk, közzétennünk és letétbe helyezni.

 

Programok és rendezvények

2014. január 13. Fráter György Katolikus Gimnázium adománya

2014 évet a Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium adományának átvételével kezdtük és bemutattuk Alapítványunkat a gimnázium tanulóinak. Az adományt rákos gyermekek támogatására fordítottuk. Célunk, hogy minél többen ismerjék meg munkánkat, és ez által támogatottjaink lehetőségei bővüljenek.

 

Segélyszállítmányok és adományok Alapítványunk részére

Január 20-án hoztuk az első segélyszállítmányt szlovákiai együttműködő partnerünktől, melyet még több alkalom követett. Adományaink nagy része Szlovákiából származik, amelyekért mi utazunk ki. Olaszországból és Írországból is érkeztek adományaink, melyet a gyűjtők eljutnak hozzánk. Szlovák partnerünktől tartós élelmiszert, ágyneműt kapunk, míg a másik két támogatótól játékokat és ruhaneműket. Az ózdi Bolyki Tamás Általános Iskola és más támogatók hazai adományozóink voltak.

 

2014. március 29. Hungaroring: Örömautózás

Az Örömautózás Team szervezésben részt vettünk a VI. Örömautózás Kléri Ádám Emlékére elnevezésű rendezvényen március 29-én, 80 fővel, ahol a támogatottjaink a Hungaroringen ralizhattak és számos érdekes program állt rendelkezésükre.

 

2014. április Húsvét

Húsvéti ünnepséget rendeztünk a Debreceni Klinika Gyermekonkológiáján, sok-sok ajándékkal és kézműves foglalkozással, ez a 10. ilyen jellegű rendezvényünk.

Miskolc Megyei Kórház GYEK Onko-Haematológia és Csontvelőtranszplantációs Osztályán is volt húsvéti ajándékozás, ez a 10. ilyen jellegű rendezvényünk.

 

2014. 04. 26. Családi nap, Miskolctapolca

2014. 04. 26-án családi napot tartottunk Miskolctapolcán, barlangfürdőzéssel és ebéddel egybekötve 20 fővel.

 

2014. Június 11. Gyermeknap, Debrecen

Június 11-én Gyermeknapot 10. alkalommal rendeztünk Debrecenben, ajándékozással és kézműves foglalkozással egybekötve, miskolci Gyermeknapunk ezen az éven nem került megrendezésre.

 

2014. július 6-12. VII. Tündértánc Nemzetközi Élményterápiás Tábor, Sárospatak

VII. Tündértánc Nemzetközi Élményterápiás Táborunk Sárospatakon 173 fő részvételével valósult meg, egy hétig, teljes ellátással biztosítottuk a táborozóink élmény és művészetterápiás programjait, étkezését és szállását.

Ez a legnagyobb projektünk, mely már hetedik alkalommal került megrendezésre. Az érdeklődés hatalmas, sajnos anyagi lehetőségeink szabnak korlátot a résztvevők létszámának. Legnagyobb álmunk egy saját üdülő, hogy ne csupán évi egy vagy két alkalommal tudjunk üdültetni.

Élményterápiás programok: Zemplén Kalandpark attrakcióinak igénybevétele, Végardó Fürdő, motorozás a Zempléni Farkasokkal, Börtönmúzeum látogatás, Zempléni Műveleti Csoport interaktív bemutatója, koncert, tánc partik, közös főzés.

Művészetterápiás programok: textilszobrászat, harisnyavirág készítés, fondant szobrászat, dekupázsolás, karkötőfonás, porcelánfestés.

Csehországból, Szlovákiából, Ukrajnából és Romániából és érkeztek táborozóink.

 

2014. szeptember 29-október 05. Művészetterápiás-családos üdültetés, Zamárdi

Harmadik alkalommal üdültettünk Zamárdiban, ismét művészetterápiás programokkal. 73 fővel vettünk részt, támogatónk jóvoltából a teljes üdülő rendelkezésünkre állt, 28 szobával, közösségi terekkel. A résztvevők teljes ellátással vehettek részt a programban.

Művészetterápiás programok: ásványékszer készítés, gyöngyfűzés, szilikon karkötő készítés, kőfestés, fondant figurák-, és drótozott cukor virágkészítése.

Egyéb programok: hastáncoktatás, szépségnap, csillámtetoválás, közös főzések, kajakozás , tánc partik voltak és a szuperhősök látogatása.

 

2014. november 13. Tégy Jót! nap, Miskolc GYEK

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Tégy Jót! nap 2014. november 13-án Miskolc Megyei Kórház Gyermek Egészségügyi Központ Onko-Haematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályán. Az adományokból jutott a Rehabilitációs Osztályra, más osztályokon fekvő, beteg gyerekek szüleinek is, miután a fő támogatott osztály lakóit elláttuk az adományokkal. A gyűjtést közösségi oldalakon indítjuk. Szervezője, önkéntesünk: Ganyi Károly.

 

Mosolykalap Csapat Sapkák

A Mosolykalap Csapat ajándékokat készített kórházi kezelés alatt álló gyerkőceink részére, ügyes kezű lányok-asszonyok szépséges fejfedőket készítenek a kopasz fejek elrejtése céljából, melyeknek nagy sikere van. Folyamatos a projekt.

 

2014. 12. 02. Mikulás ünnepség, Móra Ferenc Iskola és a Reménység Napközi Otthon, Dombóvár

Alapítványunk Télapója és Krampusza Dombóvárra első ízben látogatott el, ajándékot hozva az EGYMI Speciális Iskola diákjainak – Móra Ferenc Iskola és a Reménység Napközi Otthon.  Műsorral köszönték meg a gyerekek a látogatást és az ajándékot. Időnként rendezünk Mikulás ünnepséget speciális iskolákban.

 

2014.12.03. Mikulás Ünnepség, Debrecen Klinika Gyermekonkológia

Tízedik alkalommal került megrendezésre a Mikulás ünnepség, a gondozás alatt állók és osztályos kezelésben részesülők számára plüss játékokat, édességeket, gyümölcsöt, kézműves eszközöket ajándékozunk, az osztályon kézműves foglalkozást vezettünk. Színházi előadás keretében adtuk át az ajándékokat.

 

2014.12.04. Mikulás Ünnepség, Miskolc GYEK, Onkológia

Tízedik Mikulás ünnepségünk Miskolcon, a gondozás alatt állók és osztályos betegek részére, hasonló jelleggel, mint a debreceni rendezvényünk. Együttműködő partnerünk a Magyar Mikulás Alapítvány, kezdetektől biztosítja a Mikulást és a Krampuszt részünkre.

 

2014.12.06. Élményautózás, Miskolc

Magyar Motorsport Szövetség Miskolci csapata élményautózást szervezett Alapítványunk támogatottjai számára. Rengeteg ajándékkal kedveskedtek gyerkőceinknek.

 

2014. december Kézműves Karácsony, Dombóvár

Móra Ferenc Speciális Iskolában karácsonyi kézműves nap keretén belül a dekupázs - technikás ajándékkészítés rendeztünk.

 

2014. december, cipős doboz adományok Karácsonyra, Miskolc és Debrecen

Internetes közösségi portálos felhívásunkra a debreceni és miskolci kórházakban kezelés alatt álló gyermekek részére összesen 150 felajánlás érkezett névre szólóan, kívánságoknak megfelelőn, valamint az ózdi Bolyki Tamás Általános Iskola tanulóitól 80 csomag. Ezek koordinálása, szétosztása nem volt könnyű, de annál örömtelibb feladat volt.

 

2014 év folyamán intézményi adományok nyújtása

Miskolc Megyei Kórház GYEK, Gyermekonkológiai Osztályára 2 db automata mosógépet, 3 db LCD televíziót, 3 db szobaantennát, 1 db mikrohullámú sütőt vásároltunk Karácsonyra.

Több kerekesszéket adományoztunk rászorultaknak, illetve az általunk támogatott kórházi osztályoknak.

Adományt biztosítottunk a Deák Úti Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Pedagógiai Szakszolgálat és a Hétszínvirág Óvoda és Tagintézményei számára Sátoraljaújhelyben.

 

KELL: esélyegyenlőségi- információs és adománygyűjtő pont

Átlagosan heti 2 workshop került megrendezésre Miskolcon, a gyermekonkológián, illetve a Nővérszállón. Ezek szakmai vezetője: orvos, pszichológus, dietetikus és jogász, alkalmanként váltakozó jelleggel. Általunk készített szociális tájékoztató könyvünk segítséget nyújt a tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermeket nevelő családoknak. Személyre szabott adományokat biztosítunk, segítünk kérvények megírásában, stb. Pszichológusunk egyéni tanácsadást is végez, minden csoportos foglalkozás után. Workshopokon gyümölcsöket és egyéb élelmiszereket biztosítunk a résztvevőknek.